РЕНО КАНГУ З.Е. КОНЦЕПТ – ЕЛЕКТРИЧЕН „КЕНГУР“

21/05/2019

Kако што сега одат работите, нема „спас“ од електромобилите. Како што одминува времето, така повеќе производители претставуваат сериски или концепт возила што се на погон од електромотори.

Најновиот електромобил доаѓа од јатото на Рено. Моделот „кангу“ е еден од најпродаваните, но и најупотребуваните во секојдневието, а во блиска иднина ќе добие наследник, но не со мотори што чадат, туку електричен. Засега моделот го најавуваат како кон цепт, но за брзо време ќе влезе во сериско производство. Првичните информации велат дека ќе биде достапен со две должини, 4,4 и со подолго меѓуоскино растојание 4,75 метри. Сега е на потег неговата конкуренција („цитроен берлинго“, „фиат добло“, форд турнео конект“, „пежо рифтер“).

Фабриката во местото Маберже е задолжена за производство и во моментов се произведува „нисан нв 250“. И за крај во првичниот извештај го наведуваат капацитетот на батеријата од 33 kWh.

 

ПОВРЗАНИ СТАТИИ