АВТО-МОТО

ПАТУВАЊЕ

Светско богатство на Унеско-Балкан 2 дел-УЖИВАЈТЕ ВО МЕСТАТА КАДЕ ШТО СÈ Е МИСТИЧНО, ВОЛШЕБНО И РАЗЛИЧНО

ОД ПАМТИВЕК ЛУЃЕТО СО СВОЈАТА КРЕАТИВНОСТ И ГЕНИЈАЛНОСТ ГРАДЕЛЕ ГРАНДИОЗНИ ХРАМОВИ, ПИРАМИДИ, ТВРДИНИ И ГРОБНИЦИ. БЛАГОДАРЕЈЌИ НА НИВНАТА КРЕАТИВНОСТ ВО ДАЛЕЧНОТО МИНАТО, СЕГАШНОСТА Е БОГАТА СО КУЛТУРНИ СПОМЕНИЦИ СО НЕПРОЦЕНЛИВА ВРЕДНОСТ. ТОКМУ ВАКВИТЕ СПОМЕНИЦИ НА КУЛТУРАТА СО НЕПРОЦЕНЛИВА ВРЕДНОСТ СО СВОЈАТА ПОСТОЈАНОСТ НÈ ОСТАВААТ БЕЗ ЗДИВ.   ГРЦИЈА Трагите од вековната долга и значајна историја […]

Повеќе...

СТИЛ

Гастрономија-Медитеранска исхрана, ем вкусна ем здравна

МЕДИТЕРАНСКАТА ИСХРАНА ГИ ВКЛУЧУВА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ НАВИКИ НА ГРЦИТЕ, ИТАЛИЈАНЦИТЕ, ФРАНЦУЗИТЕ И ШПАНЦИТЕ. САМАТА ИСХРАНА ИМА ПОВЕЌЕ ДЕФИНИЦИИ БИДЕЈЌИ ВАРИРА ВО ЗАВИСНОСТ ОД ЗЕМЈАТА И РЕГИОНОТ. НО, ГЕНЕРАЛНО, СТАНУВА ЗБОР ЗА ИСХРАНА КОЈА СЕ БАЗИРА НА ПОГОЛЕМО КОЛИЧЕСТВО ЗЕЛЕНЧУК И ОВОШЈЕ, МЕШУНКИ (БОРАНИЈА, ГРАШОК, ГРАВ), ЈАТКАСТИ ПЛОДОВИ, ЖИТАРИЦИ, РИБИ И МАСЛИНОВО МАСЛО. ОБИЧНО ВКЛУЧУВА НИСКО НИВО […]

Повеќе...

СПОРТ

АРХИВА НА КЛУБ МОБИЛИТИ (PDF)

Јуни 2020
Maj 2020
Април 2020
Март 2020
Февруари 2020
Декември 2019 – Јануари 2020
Ноември 2019
Октомври 2019
Септември 2019
Јули/август 2019
Јуни 2019
Maj 2019