КИА ХАБАНИРО КОНЦЕПТ – НОВ КОНЦЕПТ СУВ ОД КИА

21/05/2019

Концептот „хабаниро“ е американски пристап кон современите градски возила, особено оние во сув изведба. Сопственик на возилото е Киа, производител што во последнава деценија упорно ги фаворизира токму сув возилата бидејќи купувачите сè повеќе се заинтересирани за сув возилата отколку за класичните лимузини, комби лимузини и купе изведби.

Концептот е дизајниран и создаден во американскиот дизајнерски одел на Киа, а изненадување е новата филозофија на најголемиот светски автомобилски пазар, односно веќе не се бараат робусни возила туку „забегуваат“ накај рационалниот и современ дизајн. Должината на возилото е 4,3 метри и секако тие се со електричен погон, па сега тие возила се „шема“ во светов.

Впечатливата линија, заедно со отворањето на вратите „а ла ламборџини каунтач“ (и другите) не останаа незабележани од посетителите на Салонот за автомобили во Њујорк. Сега се чека што ќе направат од овој концепт Киа и нејзините конструктори и дизајнери.

 

ПОВРЗАНИ СТАТИИ