АУТОМОБИЛИ ГРУП – НОВИОТ RANGE ROVER EVOQUE ПРЕТСТАВЕН ВО СКОПЈЕ

19/05/2019

Во срцето на Скопје, со современ динамички перформанс, премиерно беше претставен комплетно новиот Range Rover Evoque, луксузен компактен SUV, создаден за градот и надвор од него. Во урбана, модерна атмосфера, пред широк аудиториум, вљубеници во британската премиум марка и пријатели на „Аутомобили Груп“, вниманието на гостите беше комплетно задржано на сцената со најновата креација од Land Rover. Новиот Range Rover Evoque го постави Скопје рамо до рамо со светските метрополи и ги освои присутните.

Во чекор со новото време, дизајниран е да ја задржи својата доминација со нова технологија и технички иновации кои првпат се вградуваат во SUV сегментот и асоцираат на поголемите модели од гамата на Range Rover. Создаден е за да се вртат по него, со префинетост и софистицираност што досега не се видени кај луксузен компактен SUV. Со раскошни природни материјали во внатрешностa на кабината, дизајнот ја следи стратегијата на редукција и смиреност. Новиот Evoque, како и сите возила на Land Rover, е создаден да одговори на мотото – Above and Beyond – да се биде над сè во сè и повеќе од тоа, да се оди подалеку.

Во официјалниот дел од програмата на присутните гости им се обрати врвниот менаџмент од компанијата за да ги претстави деталите за овој урбан SUV, кој со својот стил го обзеде и нашиот град.

 

ПОВРЗАНИ СТАТИИ