Туна салата

08/10/2018

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
Јајца
Марула
Пченка
Домат
Краставица
Маслинки
Сол
Маслинов зејтин
Сок од лимун

 

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Вкусен оброк кој се спрема набрзина. Најпрвин, настрана марулата ја миеме, ја сечкаме или ја цепкаме. Маслинките, исто така, ги сечкаме на ситно, а доматот и краставицата на покрупни парчиња. Туната, која е веќе во парчиња, ја редиме во садот, ги додаваме претходно варените јајца, пченката, маслинките, краставицата, доматот и на крајот додаваме сок од цеден лимон и малку маслинов зејтин. Сето ова го наросуваме со сол по вкус и го посипуваме со сечкан магданос!


ДОБАР АПЕТИТ!

 

Препорачано од ресторанот „Барбакан“

ПОВРЗАНИ СТАТИИ

Преглед на приватност

Оваа веб-локација користи колачиња за да можеме да ви го обезбедиме најдоброто можно корисничко искуство. Информациите за колачињата се зачувуваат во вашиот прелистувач и извршуваат функции како што се ве препознаваат кога ќе се вратите на нашата веб-локација и му помагаат на нашиот тим да разбере кои делови од веб-локацијата ви се најинтересни и корисни.