Њоки со тартуф

03/02/2019

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
Њоки
Црн тартуф
Шампињони
Масло од тартуф
Хопла
Лук
Сол
Бело вино

ГАРНИР:
Свеж тартуф
Пармезан

 

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Најпрвин њоќите се варат во вода додека не испливаат на површина. За тоа време, во тавче на масло од тартуф, се пропржуваат ситно сецкани шампињони, во кој се додава ситно сецкан црн тартуф. Дополнително се додава сол по вкус, ситно сецкано лук, малку хопла и бело вино. Сето ова се спојува со претходно сварените њоки и се сервира.
На крајот се додава рендан пармезан и рендан свеж црн тартуф.


ДОБАР АПЕТИТ!

 

Препорачано од ресторанот „Барбакан“

ПОВРЗАНИ СТАТИИ

Преглед на приватност

Оваа веб-локација користи колачиња за да можеме да ви го обезбедиме најдоброто можно корисничко искуство. Информациите за колачињата се зачувуваат во вашиот прелистувач и извршуваат функции како што се ве препознаваат кога ќе се вратите на нашата веб-локација и му помагаат на нашиот тим да разбере кои делови од веб-локацијата ви се најинтересни и корисни.