ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
Бургер лепче
Домашно спремено бургер месо (чисто телешко)
Домат 10гр
Кромид 10гр
BBQ сос 15мл
Марула 1 лист
Јајце 1 ком.
Чедар кашкавал 20гр
Сланина 20гр
Кану компир 100гр
Црвен и жолт сос
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Плескавицата најпрвин се пече, но не премногу, да биде средно печена. Веднаш врз неа се става чедарот да се растопи, а во исто време сланината ја прпоржуваме и јајцето на око го ставаме да се испржи. Откако ја имаме оваа припрема започнуваме со склопување на бургерот. На долното лепче ставаме марула, кромид и домат, ја додаваме плескавицата со растопениот чедар па сланината, па јајцето и на крај преливаме со BBQ сосот.
ВИ ПОСАКУВАМЕ ДОБАР АПЕТИТ!
Препорачано од ресторанот „Барбакан“