FIA Европски Сообраќајно-Едукативен Натпревар

Со огромен ентузијазам АМСМ одговори на предизвикот да биде домаќин на 25-от Европски сообраќајно-едукативен натпревар на FIA-ETEC (European Traffic Education Contest), кој се одржа од 24-27.09.2010 година во СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје, а на кој присуствуваа претставници на авто-мото клубови од 21 европска земја, меѓу кои: Австрија, Германија, Финска, Франција, Унгарија, Монако, Норвешка, Полска, Швајцарија, сите соседни земји итн.

За првпат во историјата на организација на овој натпревар, беше обезбеден пренос во живо преку веб страницата на АМСМ (life streaming), овозможувајќи им на родителите на учесниците од цела Европа активно да го проследат натпреварот. Организацијата на натпреварот од страна на АМСМ воспостави нови стандарди на организација на FIA-ETEC кој и денес се памети како извонредно организиран настан.

Таа година првото место на натпреварот го освои екипата на авто-мото клубот од Русија.

Реализација: 2010 година

Click outside to hide the compare bar
KRAHASO
Споредба ×
KRAHASO Continue shopping