Пријава/одјава на возило

Постапка и потребни документи

Сопственикот на регистрираното возило поднесува барање за одјавување на возилото во станицата каде е извршена регистрација на возилото т.е каде е издадена регистарската таблица. Новиот сопственик го пријавува возилото во своето место на живеење.

Одјава на возило

За одјава на возило потребни се следните документи:

– Барање за одјава;
– Сообраќајна книшка од возилото;
– Лично присуство на лицето кое го одјавува возилото;
– Регистарски таблици од возилото.

Ако правно лице одјавува возило, тогаш лицето кое ќе ги одјавува регистарските таблички во име на правното лице, потребно е да поседува полномошно.

Одјавувањето на возилото се врши во МВР во зградата на Македонска Радио Телевизија.

Пријава на возило

За пријава на возило потребни се следните документи:

– Одјавена сообраќајна книшка на која има заверка дека возилото е одјавено;
– Лично присуство на сопственикот;
– Барање за пријава.

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping