Сервис за автомобили

Професионални сервисни услуги

АМСМ сервисот за автомобили ви овозможува професионални сервисни услуги за сите брендови и модели на возила:

 • Редовен сервис: промена на масло, филтер за масло, филтер за гориво, за воздух и за полен
 • On-board дијагностика (компјутерска проверка)
 • Контрола на палење
 • Контрола на компресија
 • Замена на бензинска пумпа
 • Контрола и регулација на зазор на вентили
 • Замена на клинест, линиски и назабен каиш
 • Замена на пумпа за вода
 • Замена на термостат
 • Замена на систем за ладење
 • Замена на систем за греење
 • Поправка на динамо/алтернатор
 • Нивелирање на фарови
 • Полнење на акумулатор
 • Замена на ламела
 • Нагодување на куплунг
 • Поправка на сопирачки/замена на гуртни/пакни
 • Замена на манжетни/полуосовини/спони
 • Замена на амортизер/лежиште на тркало
 • Проверка на клима уред и полнење
 • Проверка на геометрија на возило (центрирање)
 • Промена на сијалици на фарови, трепкачи и стоп светла
 • Промена на свеќици, греачи
 • Центрирање на преден и заден трап
 • Балансирање на гуми
 • Зимски/летни автомбилски гуми

Со АМСМ членските картички при сервисирање на возилото во АМСМ сервис за автомобили, добивате попуст на работна рака и резервни делови.

Локации: АМСМ Скопје (Центар), Велес и Кичево.

Закажи сервис

МОБИЛЕН СЕРВИС

Премиум сервисни услуги на ваша локација

Мобилниот сервис е иновативна услуга која ви овозможува сервисирање и одржување на возилата од вашиот возен парк на вашата локација.

Оваа услуга е прва од ваков вид на пазарот и на компаниите со поголем возен парк им овозможува важни придобивки:

 • да го намалат времето и ангажманот на вработените за сервисирање на возилата
 • да го намалат трошокот за сервисирање, со тоа што сервисирањето ќе се реализира на локација на компанијата
 • да ја намалат загубата на ефективното работно време, така што сервисирањето на возилата ќе се одвива само во периодот по завршувањето на работното време или за време на викенд.

Премиум сервисните услуги на ваша локација се извршуваат со мобилно сервисно возило што е приспособено и комплетно опремено за успешна реализација на сите сервисни услуги, во сите годишни времиња:

 • Компјутерска дијагностика
 • Проверка на осветлувањето
 • Редовен сервис на возилото
  • Менување масло и филтри
  • Доставување и проверка на течностите
 • Испитување на протекувањето на системот за ладење со фреон (клима-уред)
 • Замена на делови од системот за сопирање (промена на плочките)
 • Други помали интервенции
 • Водење сервисна историја
 • Одржување и сервисирање на пневматиците
  • Монтирање и демонтирање
  • Балансирање
  • Лепење со чеп и со лепенка

Услугата е наменета компании со возен парк и физички лица.

 

Закажи сервис

ПОМОШ НА ПАТ

196

+389 2 3181-196

од странство

СОСТОЈБА НА ПАТИШТА

(02) 15 555

+389 2 3181-197

од странство

ИНФО ЛИНИЈА

(02) 3181 181

+389 2 3181-181

од странство

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping