EuroRAP

АМСМ e член од 2007 година

 

EuroRAP односно Европската програма за проценка на патиштата (European Road Assessment Programme) претставува меѓународна непрофитна организација чија главна задача е назависно и конзистентно оценување на безбедноста на патиштата.

Основни цели на EuroRAP програмата се:

  • Рапидно намалување на смртните случаи и сериозни повреди на европските патишта преку програма за систематско тестирање на ризикот која ги идентификува главните безбедносни недоследности кои можат да се надминат со практични мерки за подобрување на патот
  • Осигурување дека проценката на ризикот ќе биде основа на сите стратешки одлуки за подобрување на патната инфраструктура, заштита од удари и стандардите на управување со патиштата.
  • Јакнење на партнерскиот однос помеѓу сите одговорни за безбеден патен систем – авто мото организациите, производителите на возила и патните авторитети.

 

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping