Во чест на денот на жената, 8-ми март,  АМСМ и РСБСП организираа сообраќајно-едукативна трибина, на тема „Жената-фактор за поголема безбедност во сообраќајот“.

Целта на настанот беше потврдување на улогата на жената, како активен учесник во сообраќајот, но и како фактор кој може да влијае врз воспитувањето на децата, а воедно и на подигање на целокупната сообраќајна култура.

Настанот го посетија повеќе од 150 жени возачи, со што уште еднаш се потврдува нивната сериозност кон темата сообраќај.

Истиот беше проследен од повеќе медиуми:
– kajgana.com
– grid.mk
– kurir.mk
– Сител 
– netpress.com.mk
– vistina.mk

Погледнете фотографии од гостувањето во утринската емисија на МТВ во врска со трибината.

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping