iRAP

АМСМ e член од 2007 година

 

iRAP (International Road Assessment Programme) е меѓународна непрофитна организација посветена на спасувањето животи во земјите во развој преку промоција на безбеден патен дизајн.

Основни задачи на истата се:

  • Инспекција на високо ризичните патишта  и развој на програмата за Категоризација на патиштата, како и изработка на Инвестиционен план за безбедни патишта;
  • Обезбедување едукација, технологија и поддршка за градење и одржување на националните, регионалните и локалните способности;
  • Следење на патно безбедносните перформанси со цел да им овозможи на финансиските агенции да ги оценат придобивките од своето инвестирање.

 

Click outside to hide the compare bar
KRAHASO
Споредба ×
KRAHASO Continue shopping