EuroNcap

AМСМ e член од 2009 година

 

EuroNCAP (Европската Програма за Оценување на Ново произведените возила) претставува програма која им обезбедува на корисниците реална и независна процена на безбедносните перформанси на некои од најпопуларните возила на пазарот во Европа.

Формирана во 1997 година и моментално поддржана од 7 европски влади, Европската комисија, авто мото асоцијациите и организациите на потрошувачи во секоја ЕУ земја, EuroRAP многу брзо стана катализатор за потикнување на безбедносните подобрувања во дизајнот на новите возила.

EuroNCAP претставува вистинскиот консултант во врска со информациите кои се потребни при купување ново возило при изборот за безбедност.

 

Click outside to hide the compare bar
KRAHASO
Споредба ×
KRAHASO Continue shopping