Датум на ажурирање на податоците: 01.06.2021

Мерките се валидни на: 17.07.2024

Што треба да знаете?

Најважни информации

Во Словачка се воведоа многу строги ограничувања на пандемијата.

Валиден негативен Ковид-19 тест со времетраење најмногу 7 дена од датумот на тестирање е задолжителен и за секој корисник, член и патник за автомобил. Без документ за негативен валиден тест, не е дозволено да се врши превоз на лице (такси), услуги за сместување, обезбедување на изнајмени автомобили, ниту превезеување на патниците во кабината на влечното возило.

 

Ограничување на движењето

Дозволено е движење (во канцеларија, во природа) само со валиден сертификат за негативен тест.

Препорака да се остане дома

Да. Ограничувањата на движењето ќе трае до средината на ноември.

Задолжително растојание

Задолжително растојание од 2м.

Мерки за носење маска

Задолжително е носење маска само во продавниците, а на отворено е доброволно.

Посебни правила и препораки за деца

/

Забрана за собири

/

Самоизолација

Po

Парични казни за непочитување на мерките

Казната за непочитување на мерките  изнесува 1,650€.

Активност на отворено

Активностите на отворено се дозволени само во природа.

ПРАВИЛА ЗА ТРАНЗИТ (т.е. луѓе кои минуваат низ земјата, но не остануваат во земјата - има ли максимален број часови што можете да ги престојувате во земјата? Дали треба да ја докажете вашата крајна дестинација, итн.)

ПРАВИЛА ЗА ТРАНЗИТ

/

Ограничувања на патувањата

Ограничувања за влез/излез од државата

Границите се отворени за сите намени, вклучително и за туризам.

Дозволен влез на туристи

Границите се отворени за сите намени, вклучително и за туризам.

Дали ви е потребен негативен тест на Ковид-19 за влез во земјата?

Po

Дали ви е потребна потврда за примена вакцина за Ковид-19?

Jo

Други потребни документи за влез во земјата

Jo

Јавен превоз

/

Комерцијален транспорт (такси, Uber и сл.)

/

Дојдовни летови

Дојдовните летови се дозволени.

Превоз во автомобил со лица кои не се дел од семејството

/

ОБЈЕКТИ

Супермаркети/продавници

Отворени.

Општи набавки

Отворени.

Бензински пумпи

Отворени.

Ресторани

Нема информација.

Хотели

Нема информација.

Тематски паркови

Нема информација.

Музеи, концертни сали, театри, киносали

Нема информација.

Скијачки центри

Нема информација.

Плажи и јавни базени

Нема информација.

КАМПОВИ

Отворено за дневна посета

Затворени.

Ноќевање

Затворени.

Тоалети / тушеви

Затворени.

НАСТАНИ

Настани за кои се потребни дозволи

Нема информации.

NDIHMË NË RRUGË

Белешки за услугата

/

Телефонски број (еви) за помош на пат и/или итни случаи

/

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Повеќе информации

/

Веб страница на клубот со информации за патувања

/

Click outside to hide the compare bar
KRAHASO
Споредба ×
KRAHASO Continue shopping