Како Oвластен сметководител, во финансискиот оддел на нашата компанија, вие ќе имате одговорност во водењето на книгите согласно сметководствените стандарди, даночната регулатива и останатите законски прописи.

Одговорности:

 • Евидентирање и контрола на сметководствени настани согласно МСФИ и МСС
 • Изготвување завршни сметки, финансиски извештаи согласно законската регулатива на известување
 • Изготвување даночни пресметки согласно даночната регулатива во земјата
 • Соработка со ревизори и даночни професионалци за време на ревизии и даночни пријави
 • Анализирање финансиски податоци и трендови за подобар увид во донесување одлуки.
 • Изготвување на други интерни и екстерни извештаи од областа на финансии и даноци

 

Потребни квалификации:

 • Диплома од областа на Сметководство, Финансии или поврзана област.
 • Поседување лиценца за овластен сметководител.
 • 3+ години искуство во сметководствени или финансиски улоги.
 • Одлични аналитички вештини и вештини за решавање проблеми.
 • Исклучително внимание на детали и организациски способности.
 • Силни комуникациски вештини
 • Почитување на рокови
 • Способност за индивидуална и тимска работа
 • Познавање на MS Office

 

Доколку сакате да ни се придружете и да станете дел од нашиот успешен тим, ја очекуваме вашата кратка биографија во електронска форма (во PDF или MS Word) да ни ја доставите на vrabotuvanje@amsm.com.mk со назнака РАБОТА – Овластен сметководител, најдоцна до 19 јуни 2024 година.

 

Само избраните кандидати ќе бидат контактирани.

 

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping