Идејата на оваа статија е да поразговараме со вработените малку поинаку…неформално…интересно…

Овој пат си поразговаравме со девојките од сметководство кои се од неодамна во АМСМ

Александра Тасева – овластен сметководител

Александра Алкуда – финансов сметководител

Јасминка Аспровска – финансов сметководител

 

АМСМ МЕГАФОН:: Како го помина минатиот викенд?

Александра Т.: Супер, бев на викенд во мојата Струмица 🙂

Александара А.: Викендот  на излет покрај езерце добро друштво и скаричка.

Јасминка:  Бев во с.Владимирово. Таму сум родена и таму живеат моете родители.

АМСМ МЕГАФОН:::Што те донесе во АМСМ? Што работеше претходно?

Александра Т.: Еден оглас на вработување, претходно работев исто во друга дејност.

Александара А.: Во АМСМ ме донесе оглас за вработување. Претходно во сметководствено биро.

Јасминка:  Бидејќи сум сметководител и порано работев како сметководител го прочитав огласот за работа и се пријавив.

АМСМ МЕГАФОН::Опиши пола ден од работната атмосфера?

Александра Т.: Работа и само работа.

Александара А.: Пријатна и ведра атмосфера.

Јасминка:  Нашата работа е книжење на документи и скоро цел ден ни поминува во разгледување и книжење на документи.

АМСМ МЕГАФОН:Со кого го пиеш утринското кафе?

Александра Т.: Со колешките од канцеларија.

Александара А.: Утринското кафе го пијам најчесто со колешките или со мојот сопруг.

Јасминка:  Сама на работното биро.

АМСМ МЕГАФОН::Кои се твоите очекувања во АМСМ?

Александра Т.: Да се надградувам себеси.

Александара А.: Имам можност да учам  да напредувам во кариерата.

Јасминка:  Успешна работа и пријатна работна атмосвера.

АМСМ МЕГАФОН:: Кажи виц?

Александра Т.: Отишол Цветко во полициска станица целиот истепан со модрици и го прашуваат

      -Кој те истепа така бе?

      -Жена ми

      -А зошто?

      -Па ме праша што има на телевизија, а јас и реков дека има прашина.

Александара А.: Ивица и банкарот, на шалтер во банка:

-Банкарот:5465,00 денари.

-Ивица: Понудата не важи, банкару.

-Банкарот: Дечко, плаќаш рата од кредит, не си кај Лила, прибери се.

Јасминка:  Стои маж и неговата жана Ружа на постројка и чекаат автобус. Доаѓа автобусот, се качува мажот и го прашува возачот: ДАЛИ ЗА ЦВЕЌЕ Е БЕСПЛАТНО. Возачот му вели: ДА

Мажот се врти накај жената и и вели: ВЛЕГУВАЈ РУЖО ЗА ТЕБЕ Е БЕСПЛАТНО.

АМСМ МЕГАФОН::Опиши една пријатна/непријатна ситуација

Александра Т.: Пријатни ги има многу, непријатните се трудам да ги заборавам.

Александара А.: Пријатни секогаш има, непријатна во моментов не ми текнува.

Јасминка:  Кога се договоривме да почнам со работа се разболев, качив температура но ми беше непријатно да кажам и цела недела одев на работа со температура. Нова средина и болна ми беше многу тешко.

АМСМ МЕГАФОН:: На што си посебно горд/а? 

Александра Т.: Горда сум на се што сум постигнала до сега, како на приватен така и на професонален план.

Александара А.: Горда сум на себе и на најблиските кои ми даваат поддршка.

Јасминка:  На моето семејство и на хармонијата што ја имаме.

АМСМ МЕГАФОН:: Како се справуваш со конфликтни ситуации?

Александра Т.: По природа сум смирена и ретко влегувам во конфликт, и кога има пробувам да ги решавам на мирен начин.

Александара А.: Конфликтни ситуации гледам да ги избегнувам.

Јасминка:  Се трудам да ги одбегнам.

АМСМ МЕГАФОН:: Кој совет го доби од колегите вториот ден на работа…:)

Александра Т.: Советите ми ги дадоа уште првиот ден, за вториот не се сеќавам 🙂

Александара А.: Прашувај повеќе 🙂 🙂 🙂

Јасминка:  Не се сеќавам или не се секирај ќе се навикнеш.

АМСМ МЕГАФОН:: Опиши го својот претпоставен со еден збор:

Александра Т.: Посветен.

Александара А.: Коректен.

Јасминка:  Успешна и силна жена.

 

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping