Идејата на оваа статија е да поразговараме со вработените малку поинаку…неформално…интересно…

Пофалени колеги, секогаш инспирација за разговор…

Како го поминуваат тие слободното време… Си муабетевме со Усеин и Сенчо 🙂

Сенаид Аљиу, возач механичар во СПИ Помош на пат – Центар

Усеин Рамадан, административен референт во АМСМ Центар за возила – Чаир

 

АМСМ МЕГАФОН:: Како го помина минатиот викенд?

Усеин: Со оглед на тоа дека во саботата не бев на работа , викендот го поминав на прошетка со семејството.

Сенчо: Работно, бев дежурен..

АМСМ МЕГАФОН:::Што те донесе во АМСМ? Што работеше претходно?

Усеин: Предходно сум работел на повеќе места , во АМСМ дојдов по препорака на пријател.

Сенчо: Од средно школо, практична настава следев во АМСМ

 

АМСМ МЕГАФОН:::Каква личност има тенденција да биде најсреќна овде во АМСМ?

Усеин:  Личност кој ја исполнува комуникацијата со (многу) луѓе во текот на денот комуникативна , вредна , енергична, таква личност би се снашла во нашата работа.

Сенчо: Тие што пушат цигари или пијат кафе со шефовите или управителите 🙂

АМСМ МЕГАФОН::Со кого го пиеш утринското кафе?

Усеин:  Утринското?!!!! со Лина секако, ( сопругата ) 🙂 🙂 🙂

Сенчо: Кога сум на работа со колегите, а кога сум дома со најблиските (фамилијата).

АМСМ МЕГАФОН::Од кога си во АМСМ?

Усеин: Во АМСМ сум од 2014-год.

Сенчо:По завршување на средно школо.

 

АМСМ МЕГАФОН:: Кажи виц?

Сенчо: Тие што возат Алфа, си го викаат механичарот на слава 🙂

АМСМ МЕГАФОН::Опиши една пријатна/непријатна ситуација од претходната недела 

Усеин:Секоја ситуација кога странката ќе си замине од нашиот технички преглед задоволна е пријатно и на задоволство на вработените, додека минатата недела немав непријатни ситуации.

Сенчо: Да сретнеш човек што си му помогнал пред 10 години и да ти се заблагодари (пријатна), да те врбуваат за нешто за што не си ни помислил, а не да направиш (непријатна).

 

АМСМ МЕГАФОН:: На што си посебно горд/а? 

Усеин: Горд сум на се што сум постигнал до сега, на себе, на семејството..

Сенчо: На моиве деца и фамилијата и на колегиве со кои работам..

АМСМ МЕГАФОН:: Како се справуваш со конфликтни ситуации?

Усеин:Реално конфликтни ситуации сум имал многу малку и тие се решаваат со смиреност и разговор …такви ситуации настојувам да нема 🙂

Сенчо: Со кажување на вистината и смиреност.

 

АМСМ МЕГАФОН:: Совет за помладите колеги…

Усеин:Основен совет за помладите колеги е да го почитуваат искуството на постарите колеги и заедно да соработуваат во процесот на работата. На помладите им треба искуство од постарите , а на постарите им треба енергијата и ентузијазам на помладите.

Сенчо: Да се професионалци во својата работа и да си ја сакаат работата.

 

АМСМ МЕГАФОН:: Опиши го својот претпоставен со еден збор:

Усеин: Перфектен.

Сенчо: Роналдињо.

 

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping