Идејата на оваа статија е да поразговараме со вработените малку поинаку…неформално…интересно…

Овој пат разговараме со трите девојки кои освен тоа што се колешки долги години, тие се познаваат од деца 🙂 Заедно завршиле и факултет…:)

Јулијана Станковска Маџукоска – референт за технички преглед – АМСМ Центар

Ирена Ваневска Милиновиќ – раководител на Големи корисници – АМСМ Центар

Елена Атанасоска – раководител на СПИ Контакт центар – АМСМ Центар

 

 

АМСМ МЕГАФОН:: Како го помина минатиот викенд?

Јуци: Одлично! Петокот бевме на кафенце со Ели и Ирена, во саботата бев на работа, а неделата во парк со семејството.

Ваневска: Минатиот викенд бевме на пиво со Ели и Јуле (не знам дали ги знаете) и бев на планина нормално..

Ели: Викендот почна одлично со петочно дружење со Ирена и Јуле и нашата четврта другарка Бисера, а заврши неславно со температура и лежење во кревет ..:(

АМСМ МЕГАФОН:::Што те донесе во АМСМ? Што работеше претходно?

Јуци: Летото 2007 во Спи службата се бараа референти со познавање на германски и англиски. Бидејќи ги исполнував условите за апликацијата и две мои другарки и колешки од факултет веќе работеа во таа служба и имаа само пофални зборови,аплицирав и јас. И ете веќе е 2023..

Ваневска: Ме повика еден поранешен колега да бидам дел од Контакт центарот, претходно не работев, токму во тој период завршував факултет..

Ели: Во АМСМ ме донесе Ирена Ваневска Милиновиќ. Претходно работев во две приватни фирми, претежно администрација.

АМСМ МЕГАФОН:::Каква личност има тенденција да биде најсреќна овде во АМСМ?

Јуци:  Исполнителна,вредна,љубезна и дисциплинирана.

Ваневска: Позитивна и ослободена од его, така ќе биде и личноста најсреќна, а и тие околу неа  секако упорна и трудољубива.

Ели: Вредна, одговорна, комуникативна.

АМСМ МЕГАФОН::Со кого го пиеш утринското кафе?

Јуци: Со колегите.

Ваневска: Со колегите, си знаат кои 🙂

Ели: Станувам порано за да испијам кафе сама во тишина пред да одам на работа.

АМСМ МЕГАФОН::Од кога си во АМСМ?

Јуци:Од јуни 2007.

Ваневска:Од крај на 2005 година… со 3 години пауза…машала ќе праиме полнолетство 🙂

Ели: Од 01.05.2007 година.

АМСМ МЕГАФОН:: Кажи виц?

Јуци: Го прашале Трпе:
– Трпе колку јазици зборуваш?
– Осум.
-Еј, осум!? Ај кажи нешто на италијански.
– Бонжур.
– Ееее па тоа е француски…
– Епа тогаш девет.

Ваневска: Трпана му се дере на Трпе:
– Уште еднаш кажи ми дека сум крава, се разведувам од тебе. А, сега си легнувам, нозете ме болат од работа.
– Предните или задните?

Ели: Трет закон на физиката:
“Тело што застанало пред фрижидер, нема намера само да гледа”

АМСМ МЕГАФОН::Опиши една пријатна/непријатна ситуација од претходната недела 

Јуци: Секогаш ми е пријатно кога на шалтер доаѓаат повозрасни луѓе. Додека ги сработиме документите тие веќе ни раскажале и за внучињата. Потоа ни е тешко да ги станеме зошто им е пријатно да си седат 🙂

Ваневска: Немам непријатна ситуација, а пријатни колку сакаш 🙂

Ели: Непријатна ситуација и да имало веќе сум ја заборавила, а пријатна…дружбата што ја спомнав на почетокот, бидејќи ни беа потребни месеци за да се договориме.

АМСМ МЕГАФОН:: На што си посебно горд/а? 

Јуци: Горда сум на себе и благодарна за се што имам.  

Ваневска: Горда сум на себе што успевам сè повеќе да се справувам со некои емоции и се разбира на сѐ што имам и постигнувам во моментов.

Ели: Горда сум на се што сум постигнала како на професионален, така и на приватен план.

АМСМ МЕГАФОН:: Како се справуваш со конфликтни ситуации?

Јуци: Во конфликтна ситуација пробувам да направам шала на своја сметка.

Ваневска: Си имам свој начин 🙂 со мантра 🙂 Многу зависи од конфликтот, ситуацијата и личноста со кого си во конфликт. Сваког дана све више и више напредујем 🙂

Ели: Секогаш сум се трудела во такви ситуации да бидам професионална и смирена.

АМСМ МЕГАФОН:: Совет за помладите колеги…

Јуци: Бидете свои но секогаш љубезни и исполнителни.

Ваневска: Да ги почитуваМЕ повозрасните и поискусните колеги 🙂

Ели: Да учат, да бидат вредни и одговорни.

АМСМ МЕГАФОН:: Опиши го својот претпоставен со еден збор 

Јуци: Супер.

Ваневска: Коректен.

Ели:  Човек што си ја знае работата.

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping