АВТО-МОТО

ПАТУВАЊЕ

Истанбул – ГРАД ВО КОЈ МИНАТОТО И ИДНИНАТА СЕ ПРЕПЛЕТЕНИ

ВЕЌЕ НА ПРВАТА СРЕДБА СО ГРАДОТ, ЌЕ СЕ ПОЧУВСТВУВАТЕ КАКО ДА СТЕ ВО НЕКОЈА ПРИКАЗНА. АРХИТЕКТУРАТА, УЛИЦИТЕ, ЛУЃЕТО, ПРОДАВНИЦИТЕ, СÈ Е ШАРЕНО, ВЕСЕЛО, ОПУШТЕНО. ОД ЕДНА СТРАНА, ДРУГ СВЕТ, ДРУГА ПЛАНЕТА. ОД ДРУГА СТРАНА, НЕШТО МНОГУ БЛИСКУ. НЕОБЈАСНИВО БЛИСКО. ЗА РАЗЛИКА ОД МНОГУ ПРИЛИЧНО „ЛАДНИ“ ЕВРОПСКИ ГРАДОВИ, ИСТАНБУЛ, ПОКРАЈ ИСТОРИЈАТА И УБАВИНАТА, ИМА И ДУША КОЈА […]

Повеќе...

СТИЛ

Икони на стилот – ДЕСЕТТЕ „РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ“

ВЕЛАТ ДЕКА ОБЛЕКАТА НЕ ГО ПРАВИ ЧОВЕКОТ, НО… ГЕРМАНЦИТЕ ГО ТВРДАТ СПРОТИВНОТО. ЛИЧНИОТ ИЗГЛЕД, ДРЖЕЊЕТО ШТО ОДДАВА ВИСОКО УМЕТНИЧКО ДОСТОИНСТВО, ВКЛУЧУВАЈЌИ ГИ И КАРАКТЕРНИТЕ, ИНДИВИДУАЛНИТЕ ОСОБИНИ, ГИ РАЗЛИКУВААТ ВИСТИНСКИТЕ МАЖИ ОД „ИЗМИСЛЕНИТЕ“, ТИЕ ШТО СОЗДАВААТ ЛАЖНА ПРЕТСТАВА ЗА СЕБЕСИ. ДЕСЕТМИНА СЕ И СИТЕ ИЗВРШИЈА ВЛИЈАНИЕ НА СВОЕВИДЕН НАЧИН, ВРЗ ЛУЃЕТО ШТО ДРЖАТ ДО СЕБЕ, НА […]

Повеќе...

СПОРТ

АРХИВА НА КЛУБ МОБИЛИТИ (PDF)

Октомври 2019
Септември 2019
Јули/август 2019
Јуни 2019
Maj 2019
Април 2019
Март 2019
Февруари 2019
Декември 2018/Јануари 2019
Ноември 2018
Октомври 2018
Септември 2018