Пред студентите на „МИТ Универзитетот“, како и пред студентите на „American College“ беше одржана обука за последиците од возење во алкохолизирана состојба, при што со помош на т.н „пијани очила“, кои симулираат различно количество на алкохол, студентите добија чувство што можат, а што не, да направат во таква состојба.

Повеќе за кампањата прочитајте во објавата на порталот МКД тука.

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping