Најосновно и најважно при проверка на системот за ладење е полнењето и дополнувањето на фреон во возилото, особено идентификување на евентуално истекување и негова при поправка.

Системот за ладење во возилото е од затворен систем, што значи секое губење на фреон, значи и истекување. Заради големите температурни разлики во нашиот регион, од -15 до 40 степени целзиусови, препорачливо е да извршите дополнување на системот со фреон во период од 3-4 години кај постари возила. Доколку имате потреба од дополнување на фреон под оваа временска рамка, тогаш веројатно е дека имате истекување на фреонот.

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping