Датум на ажурирање на податоците: 07.09.2022

Мерките се валидни на: 23.06.2024

Што треба да знаете?

Најважни информации

Во моментов нема заклучување, но мерките може да се променат во зависност од новите случаи регистрирани во наредните денови.

Ограничување на движењето

Не.

Препорака да се остане дома

Не е неопходно да се остане дома, освен ако лицето има симптоми или мора да биде во карантин.

Задолжително растојание

Задолжително растојание од 1.5м – 2м.

Мерки за носење маска

Не е задолжително внатре и надвор.

Посебни правила и препораки за деца

Маските не се задолжителни.

Забрана за собири

Не.

Самоизолација

Не

Парични казни за непочитување на мерките

Да

Активност на отворено

Сите спортови се дозволени со примена на мерки на претпазливост. Не е задолжително носење маска на отворено.

ПРАВИЛА ЗА ТРАНЗИТ (т.е. луѓе кои минуваат низ земјата, но не остануваат во земјата - има ли максимален број часови што можете да ги престојувате во земјата? Дали треба да ја докажете вашата крајна дестинација, итн.)

ПРАВИЛА ЗА ТРАНЗИТ

Нема правила за транзит.

Ограничувања на патувањата

Ограничувања за влез/излез од државата

Луѓето можат да влезат во Андора за сите намени, вклучително и за туризам.

Дозволен влез на туристи

Границата на Андора е отворена. Туризмот е дозволен.

Дали ви е потребен негативен тест на Ковид-19 за влез во земјата?

Не.

Дали ви е потребна потврда за примена вакцина за Ковид-19?

Не.

Други потребни документи за влез во земјата

Не

Јавен превоз

Јавниот превоз работи со целосен капацитет.

Комерцијален транспорт (такси, Uber и сл.)

Дозволен

Дојдовни летови

Андора нема аеродром.

Превоз во автомобил со лица кои не се дел од семејството

Дозволено.

ОБЈЕКТИ

Супермаркети/продавници

Отворени.

Општи набавки

Отворени.

Бензински пумпи

Отворени.

Ресторани

Отворено, со ограничувања за социјално дистанцирање.

Хотели

Отворени.

Тематски паркови

Отворени.

Музеи, концертни сали, театри, киносали

Отворени со рестрикции.

Фестивалите и ноќните клубови се отворени.

Скијачки центри

Скијачките центри се отворени само за резиденти.

Плажи и јавни базени

/

КАМПОВИ

Отворено за дневна посета

Отворени.

Ноќевање

Дозволено.

Тоалети / тушеви

Отворени.

НАСТАНИ

Настани за кои се потребни дозволи

Нема информација.

ПОМОШ НА ПАТ

Белешки за услугата

/

Телефонски број (еви) за помош на пат и/или итни случаи

112

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Повеќе информации

/

Веб страница на клубот со информации за патувања

www.aca.ad

Click outside to hide the compare bar
Спореди
Споредба ×
Спореди Continue shopping