Новости

Симнете ја бесплатната АМСМ мобилна апликација и патувајте БЕЗГРИЖНО!

Во подготовката за патување, може да се случи да заборавите било што, но сигурно никогаш досега не ви се случило да го заборавите својот паметен мобилен телефон. Некој ќе рече дека сме станале зависни, но сакале ние да признаеме или не, без него сме помалку „изгубени“.

Дали има застој на патот кон Скопје-Охрид, колку се чека на граничен премин „Богородица“, што да направите ако ви се случи дефект на пат во Македонија или Европа... Токму такви информации, на само еден допир ќе најдете во бесплатната АМСМ мобилна апликација наменета за Android и iPhone базирани мобилни телефони.

 
Состојба на патишта

Со опцијата Состојба на патишта, имате можност брзо, лесно и едноставно да се информирате за состојбата на локалните и регионалните патни правци, како и за состојбата на граничните премини во Р.Македонија. На овој начин можете навремено да го планирате своето патување, избегнувајќи го ризикот, заради неинформираност да патувате преку затворени или непроодни патни правци или да се најдете во километарски колони на граница.

Помош на пат

Постојат дефекти на пат кои можат да се случат без разлика дали возилото со кое патувате е ново или постаро. Секогаш можете да се обидете сами да ја замените дупнатата гума или да се обидете „со туркање“да го стартувате возилото кое изгаснало од којзнае какви причини. Но, можете ваквите проблеми да ги решите и многу полесно, побрзо и поедноставно. Со опцијата Помош на пат, имате можност каде и да се наоѓате, со само еден допир да пријавите дефект на пат. Доколку можете точно да го идентификувате настанатиот дефект избирате некоја од понудените опции (сообраќајна незгода, механички проблем, празен акумулатор итн.) или избирате „Останато“ ако не сте сигурни за каков дефект станува збор. Потоа останува само да изберете дали сакате дефектот да го пријавите преку СМС порака, за што претходно мора да ги имате внесено податоците за вашето возило, или преку телефонски повик. Во секој случај, АМСМ Службата за помош на пат, ве лоцира и преку повратен телефонски повик ве информира за времето на пристигање на службата на местото на кое се наоѓате. Притоа, не заборавајте дека за АМСМ членови услугите Помош на пат и Шлепување се бесплатни.

Симнете ја АМСМ мобилната апликација, која е бесплатна и можете да ја најдете на Google Play и App Store и патувајте БЕЗГРИЖНО!