МЕДИУМИТЕ ЗА АМСМ

Трибина „Временските услови како фактор за безбедност во сообраќајот“ 07.03.2017

По повод меѓународниот ден на жената, 8-ми март,  АМСМ и РСБСП организираа сообраќајно-едукативна трибина, на тема „Временските услови како фактор за безбедност во сообраќајот“.

 

Улогата на современата жена во сообраќајот е значајна и истата денес не се ограничува само на придонесот на жените како активни учесници во сообраќајот, туку многу позначајна е нивната улога на мајка, родител, воспитувач, едукатор. Сообраќајната култура, етика, навиките на однесување во сообраќајот се учат од најмали нозе, а тука улогата на жената-мајката отсекогаш била и ќе остане  неприкосновена. 

 

Настанот го посетија повеќе од 60 припаднички на понежниот пол, што е доказ за нивниот интерес и значајноста на улогата која ја имаат како учеснички во сообраќајот, но и нивната општествена улога во подигање на свеста за поголема безбедност во сообраќајот.

 

Истиот беше проследен од повеќе медиуми:

 

- ТВ Нова

- ТВ Сител

Нова Македонија

- а1on.mk

emagazin.mk

- denar.mk

- zdravstvo24.mk

- netpress.com.mk

- skopjeinfo.mk