НАСТАНИ

АМСМ дел од трибината во Струмица „Вози одговорно, животот е во твои раце“ 22.03.2016

Во рамки на караванот на едукативни трибини насловен како „Вози одговорно–животот е во твои раце“, во организација на РСБСП  и во соработка со Здравствен дом Скопје се одржа едукативна трибина за младите од Струмица на која што се зборуваше на тема "Алкохолот и брзото возење - причина за смрт кај младите".

На трибината уште еднаш ги потсетивме присутните дека младите се во категоријата на ранливи учесници во сообраќајот кои често се учесници во сообраќајна несреќа и дека сообраќајните несреќи се најчеста причина за смртноста помеѓу младата популација.
  

 


 

Погледнете повеќе во прилогот на ТВ Сител тука.