МЕДИУМИТЕ ЗА АМСМ

Трибина „Жената-фактор за поголема безбедност во сообраќајот“ 08.03.2016

Во чест на денот на жената, 8-ми март,  АМСМ и РСБСП организираа сообраќајно-едукативна трибина, на тема „Жената-фактор за поголема безбедност во сообраќајот“.

Целта на настанот беше потврдување на улогата на жената, како активен учесник во сообраќајот, но и како фактор кој може да влијае врз воспитувањето на децата, а воедно и на подигање на целокупната сообраќајна култура.

Настанот го посетија повеќе од 150 жени возачи, со што уште еднаш се потврдува нивната сериозност кон темата сообраќај.

Истиот беше проследен од повеќе медиуми:
- kajgana.com
- grid.mk
- kurir.mk
- Сител 
- netpress.com.mk
- vistina.mk

Погледнете фотографии од гостувањето во утринската емисија на МТВ во врска со трибината.