МЕДИУМИТЕ ЗА АМСМ

Кампања на АМСМ и РСБСП за подигнување на свеста за последиците од возење во алкохолизирана состојба 19.11.2015

Пред студентите на „МИТ Универзитетот“, како и пред студентите на „American College“ беше одржана обука за последиците од возење во алкохолизирана состојба, при што со помош на т.н „пијани очила“, кои симулираат различно количество на алкохол, студентите добија чувство што можат, а што не, да направат во таква состојба.

Повеќе за кампањата прочитајте во објавата на порталот МКД тука.