МЕДИУМИТЕ ЗА АМСМ

Со велосипедско дефиле заврши проектот „Со велосипед на пат низ целиот град“ 28.06.2015

На 28.06.2015 година (недела), со почеток во 09:00ч пред „Порта Македонија“ се одржа завршниот настан на проектот „Со велосипед на пат низ целиот град“, кој претставуваше велосипедско движење за поголема безбедност на велосипедистите во сообраќајот, а кој се одвиваше по следната  дефинирана рута:

- „Порта Македонија“ до АМСМ;

- преку ул.М.Т.Гологанов до „Веро Тафталиџе“;

- преку бул.„8-ми Септември“до „Ми-Да Моторс“, а потоа преку бул.„Илинден“ до кафе-бар „Штала“ и 

- до крајната цел, „Школка“ во Градски парк.

Повеќе за велосипедското движење можете да прочитате тука:

- Lider.mk
- Сител ТВ
- Kurir.mk
- PlusInfo.mk
- Vesti.mk
- Time.mk
- Skopjeinfo.mk
- Вечер
- Vistina.mk
- Tocka.com.mk
- a1on.mk
- Popularno.mk
- Cooltura.mk
- Telegraf.mk