ЧЛЕНСТВО
Classic членство

Classic членство

Classic и никогаш нема да се почуствувате осамени!

Classic членството е наменето за физички лица и Ви овозможува членските услуги да ги користите и кога управувате со сопствено и кога управувате со туѓо моторно возило. Возилото треба да е уредно регистрирано со македонски регистарски таблички и да гласи на физичко лице, односно членството се однесува на зачленетото лице, а не на возилото. Членскиот пакет важи за патнички моторни возила и лесни комерцијални возила со следниве карактеристики:
1.    Вкупна маса до 3,5 тона и
2.    Вкупна должина од преден браник до задна осовина 3,5 м.

Услугите вклучени во Classic членството можете да ги користите на целата територија на Република Македонија:

- Бесплатен пренос на возило во случај на дефект до 200 км во двете насоки, сметано од местото на тргнување на шлеп возилото
- Бесплатен пренос на оштетено возило во сообраќајна незгода - неограничено во километри
- Пренос на возило по повластена членска цена
- Бесплатна помош на пат - до три пати (замена на пневматик, стартување на возило, дотур на гориво и други дефекти на самото место)
- Извлекување на возило
- Покривање на патни трошоци на членот до 1.000 денари во случај на дефект на возило или сообраќајна незгода
- Дополнителни погодности, попусти и сезонски акции во системот на АМСМ:
             - 10% попуст на технички преглед
             - 20% попуст на сервисни услуги
             - 5-10% попуст на резервни делови
             - Бесплатна зимска /летна проверка на возилото на членот
             - 20% попуст во АМСМ продавницата за автомобилска галантерија
- „Travel Info Set“ (информативен комплет за патување) кој вклучува патна карта, рута, информатор за земјата и странство во однос на сообраќајната законска регулатива, патарини, курсна листа и сл., кој се издава на барање на членот
- „Show your Card!“ - интернационална програма за попусти во повеќе од 25.000 продажни места во Европа, САД и Канада
- АМСМ Партнер програма - национална програма за попусти во над 200 продажни места на територијата на Република Македонија
- Бесплатно членско списание „AМСМ Клуб мобилити“ во печатено и електронско издание, доставено на електронска или контакт адреса на членот
- Можност за купување кампинг - картичка CCI за попуст во над 1100 кампови во цела ЕвропаЦена: 990 ден.

* 10% попуст на редовната цена на членскиот пакет добивате доколку станете АМСМ член on-line, преку нашата веб страница или преку АМСМ мобилната апликација наменета за Android и iPhone мобилни телефони.

Вредност на услугите кои ги добивате со пакетот: 21.728,00 мкд.
АМСМ Classic членството е со важност од 1 година од датум на издавање.